31 Patriarh Evtimii blvd., fl.1, p.c.1142, Sofia, Bulgaria
Simona Belcheva

адв. Симона Белчева


Адвокатско дружество „Цветкова и партньори“

Бул. „Патриарх Евтимий“ № 31, ет. 1 31 Patriarh Evtimiy blvd., fl.1

София, 1142

02 981 40 50

https://www.tzp.bg

ВАЖНО ЗА РАБОТОДАТЕЛИТЕ И БИЗНЕСА: ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ВЛИЗАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Съгласно временната забрана за влизане на територията на територията на Република България, следва да се има предвид, че е налице възможност за допускане на бизнес партньори, клиенти, както и работници от други страни.

За целта е необходимо снабдяване с потвърдително писмо от министъра на икономиката или друг съответен министър, след като бъде доказан интерес за допускането.

Процедурата се извършва преди Министерство на икономиката, като молителите, които са представители на търговско-икономическите и инвестиционни дейности, посочват данните на лицето или лицата, датите и мястото на пристигането им, както и причините и обстоятелствата, налагащи допускането им на територията на страната.

Към момента гражданите на много държави се допускат до територията на страната, без да се налага издаването на нарочен документ. Такива държави са държавите членки на Европейския съюз (ЕС), страни по Шенгенското споразумение (включително Република Сан Марино, Княжество Андора, Княжество Монако и Държавата град Ватикан) и членовете на техните семейства, Австралийски съюз, Канада, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Република Руанда, Република Корея, Кралство Тайланд, Република Тунис, Източна република Уругвай, Обединените арабски емирства, Украйна, Република Северна Македония, Република Сърбия, Република Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Република Молдова, Израел, Държавата Кувейт, Република Беларус и Република Турция.

За гражданите на други държави, извън тези по- горе, следва да е налице едно от изключенията, за да бъдат допуснати на територията на България.

Към момента забраната е в сила до 31.01.2021 г., като се очаква този срок да бъде продължен.

Настройки за поверителност
Когато посещавате нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър за конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените предпочитанията си за поверителност. Моля, обърнете внимание, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на вашето изживяване на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.